dodaj post
Wyszukiwarka
Strona główna > Programy > Wirus wyłączył mi uprawnienia administartora w systemie, jak to naprawić? (10)
SPAlinowiec
SPAlinowiec

Dodane: 2009-10-07 13:49

Tak jak w temacie, przejchałem komputer programem antywirusowy, odnalazał wszystkie wirusy i szpiegi (przynajmniej mam taką nadzieję) i je usunął, ale nadal jak w pasku uruchom wpiszę np. msconfig to wyskakuje info że mam zablokowany dostęp. Da się to przywrócić czy reinstalacja systemu zostaje.

jonowaty
jonowaty

Dodane: 2009-10-13 18:37

Tak jak w temacie, przejchałem komputer programem antywirusowy, odnalazał wszystkie wirusy i szpiegi (przynajmniej mam taką nadzieję) i je usunął, ale nadal jak w pasku uruchom wpiszę np. msconfig to wyskakuje info że mam zablokowany dostęp. Da się to przywrócić czy reinstalacja systemu zostaje.

Muszisz uruchomić komputer w trybie awaryjnym i zalogować się na Administratora i tam wybrać że twoje konto ma być kontem administracyjnym.

xxx

Dodane: 2009-10-16 18:11

wystarczy w trybie awaryjnym odpalić kompa i wejść do konta, i pozmieniać uprawnienia

administrator

Dodane: 2009-10-16 19:08

masz dwa wybory albo format albo pobranie avg i usuwac jak nie masz duzo

Informatyk

Dodane: 2009-10-17 13:30

Dobrym sposobem jest albo przywracanie systemu do dnia w którym nie było problemu.
Albo po prostu sformatować system operacyjny (po prostu wgrać od nowa)
Technik informatyk

bojaki

Dodane: 2009-10-17 14:44

jak wyzej - odpal w trybie awaryjnym, przejedz dla pewnosci np combofixem, w zadnym razie nie formatuj dysku ani nie reinstaluj systemu (po co strzelac z armaty do muchy? :)
w trybie awaryjnym mozesz tez uruchomic zarzadzanie uzytkownikami ( start >  uruchom  >  lusrmgr.msc  ) i sprawdzic, czy Twoje konto jest w grupie Administratorzy

l&t

Dodane: 2009-10-17 21:19

Tylko, że nie da się przywrócić ustawień systemu z określonej daty, jeśli nie masz uprawnień administratora.

z

Dodane: 2009-12-21 18:18

to ja mam dla Was zagwozdkę.

zdesperowany

Dodane: 2009-12-21 18:21

Nie mam dostępu do menedżera zadań.Nie mam dostępu do regedit. Nie mogę uruchomic trybu awaryjego-niebieskie krzaki. Przeinstalowałem system XP z recovery disk i ..... dalej nie mam dostępu do menedżera ani rejestru.

stimo19
stimo19

Dodane: 2010-07-27 14:04

Dlatego że nie wykasowałeś starej partycji należy ją usunąć i jeszcze raz stworzyć, bo jak uzyjesz recovery disk bez skasowania ustawień to zostaną takie same